Ett år har gått...

Tiden går fort..det har redan gått ett år sedan jag fick min cancerdiagnos...för ett år sedan gick jag och väntade på min operation , en operation som jag själv valde att skjuta upp några veckor för att jag skulle hinna landa i att jag faktiskt hade cancer. Jag påminns nu om denna tiden ..årstiden påminner mig ...mitt bröst som inte är som förut påminner mig ...min tanke och mitt sinne påminner mig ...jag tänker på cancer mer nu när det är typ årsdagen...ungefär som när man sörjer någon , man påminns vid födelsedagar och dylikt , jag påminns när jag ser att löven gulnat ..
Liver blir aldrig detsamma efter en cancerdiagnos sägs det ju och precis så är det...på gott och ont .. Vill skriva så mycket och oftare men mina ögon och min hjärna samarbetar inte som jag vill så de långa texterna är svåra att åstakomma ...hoppas och tror att det skall bli bättre förstås för jag har såååå mycket att berätta såååå mycket som jag vill dela med mig av !
Just när går den mesta tiden till att försöka få balans med allt i livet , jag har börjat jobba lite grand och det är så roligt men jag måste sansa mig och inte gå fram för fort även om jag brinner för det jag sysslar med ...att hjälpa andra att hitta lugnet och friden inom sig men och till mitt konstnärsskap tar min tid i anspråk och detta är något jag verkligen älskar och detta ger mig lugn i sinnet och jag målar så mycket som mina ögon orkar med ....
Den sista tiden har det varit mest trummor som jag målat men också en del nya tavlor har sett dagens ljus ...Tavlor som skall bli till tryck så småningom .
Nej nu får det räcka för denna gång men det kommer mer ... Delar allafall lite fina naturbilder med er <3 Ta vara på Livet ..det är DITT och Du vet aldrig vad som väntar bakom nästa hörn ! med Kärlek Cecilia

Ljusen brinner

Hemma hos oss brinner ofta ljusen ...
just nu när mörkret sänker sig tidigare är det extra fint att tända ljus !
 
Men jag tänder inte ljus enbart för att det är vackert ..Jag tänder ljus för mig själv när jag behöver stöd och hjälp ..Jag tänder ljus och ber en bön ! Min tro är stark , tron på att det finns något större än mig som alltid finns för mig . Du kan kalla det Gud eller något annat men för mig är det en kraft som är så otroligt stark så den kan skapa mirakel ...
 
Jag kallar den också Kärlek och den kraften ...Gud ..Kärlek ...eller vad vi nu väljer att kalla den ...den kraften finns inom oss alla , det är min tro allafall !
Ljuset ger mig HOPP....
 
Så när jag ber så ber jag till " Gud " , både till Gud utanför mig själv men också till Gud som bor inom mig !
Jag tror också att Änglarna är Guds arbetskamrater så den finns också alltid för oss när vi behöver ❤😇 Ofta ber jag också för andra människor ...för dem som jag vet jag det svårt ...för dem som jag älskar men inte kan vara tillsammans med just nu ...för djuren och naturen ...Ja jag kan be för precis för vem som helst eller för vad som helst !
 
När livet är jobbigt ..När sorgen sliter i mitt bröst ..när tårarna rinner "bär"Kärleken och bönen mig genom de svåraste hinder och hjälper mig att förstå att kärleken alltid vinner över rädslan !!!
 
Så om livet känns svårt prova att " prata " med Gud och Änglarna och du skall se att den svarar ...Be till Kärleken inom dig och låt den omsluta dig ...Tänd ett ljus och vet att du inte är ensam ❤

Änglarna finns alltid nära ....
Burn cancer ...Låt kärleken visa dig vägen genom rädslan ...Vet att du aldrig är ensam <3
 

Cancerrehab. på Frötuna gård

När jag sist skrev så skulle jag ju på cancerrehab. på Frötuna gård ...Nu har jag varit där och också varit hemma en dryg vecka och nu tänkte jag berätta lite om veckan ... Det var en helt underbar fantastisk vecka och jag är så Tacksam för att jag fick denna möjlighet ...Så stort Tack till Cancerrehabfonden som gjorde detta möjligt för mig
 
Vackra Frötuna gård !
 
Jag kom dit på en måndag , lite pirrig men förväntansfull , min älskade Lasse skjutsade dit mig då det bara ligger en timmes körning hemifrån . Lova och hunden Cita var också med , vi tog en kort promenad när vi kom dit , sedan följde de mig in på rummet med min packning , det var en fantastisk plats som jag hade landat på ...ett underbart stort rum i en sidobyggnad blev mitt !
 
En vacker alle´ inramar Frötuna gård.
 
Mina älsklingar åkte hem och jag blev ensam kvar , hade hälsat på ett par stycken när jag kom men valde nu att stanna på rummet och landa en stund innan det var dags för samling 17.30 då vi skulle äta gemensam middag .
 
Nyfiken på de andra deltagarna förstås och lite spänd om jag kommer att passa in ...men jag har inte behövt vara varken orolig eller spänd för de andra kvinnorna var helt underbara och även det två ledarna som hette Janet och Ulla ! Middagen bestod av en underbart god soppa med hembakt glutenfritt bröd och hela veckans mat bestod av fantastisk veganmat baserat på ayurveda .
 
Kocken var fantastisk , en kvinna som verkligen brann för sitt yrke , vid varje måltid förklarade hon vad det var för mat ...vilka kryddor m.m och en dag fick vi också vara med i köket för att få veta lite mer och vi fick även göra raw food bollar och smotie ... Så både magen och själen blev mycket nöjda efter denna fina matvecka .
Thaigryta av olika grönsaker ,
 
Exempel på middag ...Thaigryta av olika grönsaker , svart ris , ärtpure , bakade tomater ..mumma !
 
Nu till tidsordningen ...Lade mig tidigt första kvällen , trött efter den anspänning det ändå är att åka bort samt att jag också blir påmind om att jag faktiskt har haft cancer även om det ibland känns overkligt ... Nästa morgon samlades vi i tystnad i Orangeriet för en stunds meditation , det var så fint där inne med fällar på golvet och ljus ..blev berörd djupt inombords .
 
 
Underbar morgonmeditation i Orangeriet .
 
Sen en fantastisk frukost som passade mig så bra , bovetegröt , blåbär , grönsaker och nybakt glutenfritt bröd med Ghee...mums !
Vattnet dekorerades med vackra rosor .
 
Dagen som sedan följde blev intensiv med yoga , samtal , föredrag , mat ,fika och lite annat samt ett underbart avslut då vi dansade discodans i yogarummet ...så jättekul ...kommer knappt ihåg mer vad som hände men vet att jag var mycket trött när jag kom till rummet , skrev dagbok en stund ( gör alltid detta när jag är borta ) och sedan lyssnade jag på ljudbok tills jag somnade .
Min skrivhörna ,
 
Jag har alltid skrivbok och mitt "resekit" med kristaller och lite annat med mig när jag reser .
 
Nästa dag var ungefär lika men denna dag fick halva gruppen vara i köket en stund och lyssna på kocken om talade om vikten av att äta rätt . Därefter var det fri eftermiddag som jag tillbringade i den underbara badavdelningen där det fanns uppvärmd utomhuspool , bastu och hamamavdelning ...oj vad jag njöt jag älskar ju att bada .
Badavdelningen.
Dopp i Utomhuspoolen.
 
Ingången till badavdelningen.
 
Hamam !
 
Dagen därpå bestod av Yoga , Fina samtal och god mat , skillnaden denna dag var att vi hade lite mer samtal i grupp och jag hade också ett enskilt samtal med Janet som är KBT terapeut och lite annat bra ...alla fick möjlighet till enskilt samtal vilket jag tycker är jättebra !
 
Även denna dag avslutades i badavdelningen men kvällen var lite annorlunda .
Det stod underhållning på schemat och ingen visste vad som skulle komma och jag kan säga att vi vart fullkomligt knockade av det som skulle komma ..på ett positivt vis .
 
En ganska ung kvinna i tog emot oss i stora rummet sen började hon tala ..och jag vart fast från första stund ...hon talade om sitt liv då hon hade fått cancer i livmodern då hon var 23 år ...Hon sjöng och hon spelade gittar och hon fullkomligt hoppade in i mitt hjärta och rörde runt ..tårarna började rinna .. Hon avslutade "föreställningen" med att samla oss alla i en stor "hög" sedan tågade vi tillsammans genom rummet samtidigt som vi sjöng och sen avslutades allt med en stor gruppkram ..jag grät och skrattade om vartannat ...
 
Kärleken låg som en varm filt över oss alla och detta ögonblick kommer för alltid att finns i mitt hjärta ..det var så otroligt vackert och jag kan känna nu när jag skriver att jag även då blir berörd....
 
Sedan drack vi te tillsammans framför brasan , somnade i stor Tacksamhet denna kväll ! Dagen därpå var det dags att åka hem igen ...vi hade lite avslutningsaktiviteter och lunch sen var det det hemgång ...Vi kramades alla innan vi skildes åt ...Berörda och Tacksamma över vad vi fått uppleva tillsammans!
 
Vad tar jag då med mig hem från denna vecka ..Det första är Tacksamhet och ödmjukhet för att fått möta alla fina människor på denna vackra plats och för möjligheten att få göra detta helt utan egen kostnad så återigen Stort TACK till cancerrehabfonden som gjort detta möjligt för mig !
 
Jag tar också med mig insikten om att cancer är en fruktansvärd sjukdom men att den också kan föra med sig positiva saker och insikter ... Samt att jag också förstår att jag klarat mig lindrigt undan ...fast man ska ju inte jämföra ... men jag kände så mycket känslor i min kropp när de andra berättade om sina cellgiftbehandlingar och hur de tappat håret ..allt detta slapp ju jag ...tårarna brände bakom mina ögonlock flera gånger och ibland rann de på mina kinder när jag hörde de andra kvinnorna berätta sina "historier" ....
 
Men framförallt tar jag med mig att ingenting är omöjligt ...att få möta alla dessa kvinnor som alla haft det mycket jobbigt och har det fortfarande delvis , även jag med förstås ..men att få mötas denna vecka var fantastiskt och se att alla var så positiva och fulla med livskraft , empati , glädje och kärlek trots allt vi gått igenom eller kanske det är så att vi ÄR alla dessa egenskaper genom att ha fått "förmånen" att uppleva allt som cancer för med sig ...på gott och ont <3
 
Till och med maten var laddad med Kärlek .
 
Så är det dags att åka hem ..Jag har turen att få åka med Anna som bor i Gävle så hon släpper av mig på väg hem till sig ...
 
I ödmjukhet landar jag hemma hos mina älsklingar och blir mottagen med stora famnen t.om av hunden ...
Rosor på bordet och "bubbel" på bordet ...Vi firar att jag kommit hem och Vi firar LIVET
 
Om du som var med under denna fina rehabvecka läser detta vill jag att Du skall veta att Du har en speciell plats i mitt hjärta ..en plats full av Kärlek och Tacksamhet <3 
 
Om Du Janet eller Ulla läser mina ord så säger jag TACK från djupet av mitt hjärta <3 Ni är fantastiska på det ni gör för oss cancerdrabbade .
 
Till dig som inte var med denna vecka ...Ta hand om Dig och lev varje dag ty du vet aldrig vad som väntar bakom hörnet !!!
Med Kärlek Cecilia <3
Om DU vill bidra med pengar till CancerReahabFonden eller om Du som själv är cancerdrabbad och vill ansöka om rehab. så är du välkommen att besöka deras hemsida : www.cancerrehabfonden.se
 
 
Vackra Frötuna !
Jag kommer gärna tillbaka ....