Cancerdagbok jan. 2016 Första besöket hos Onkologen

Sist jag skrev om min cancer resa så stod jag inför ett beslut om att tacka Ja eller Nej till strålning , nu har det gått några veckor och idag ska jag till onkologen för första gången .
Och jag har nu själv tagit beslutet om att tacka Nej till strålning ! 
Inte alls lätt att fatta detta beslut då rädslan fortfarande finns kvar ...rädslan om att ta fel beslut om min  behandling när det gäller cancern ...
 
Men nu är beslutet klart inom mig och jag tackar Nej ! Det känns rätt just nu för mig , jag lyssnar på min kropp som är mycket trött och sliten så den behöver jag det så lugnt som det går just nu ..
 
Jag får träffa läkaren på Onkologen en dag i mitten på januari , denna gången är det en helt annat oro i min kropp , en oro för hur läkaren kommer att bemöta mig, ska han ( jag vet att det är en han :) ) försöka övertala mig att ta strålning allafall eller kommer han vara en översittaretyp eller kanske mycket förstående för mina åsikter? ...har inte en aning ! 
 
" Burn cancer " 
 
Även denna gång har jag min älskade man med mig ! 
Jag har bestämtmig för att vara positiv och tro att läkaren verkligen kommer att lyssna på mig ...att det inte kommer att behövas något "krig" ...
 
Och det som händer är faktiskt att jag får träffa en mycket trevlig och förstående läkare .
Han lyssnar på vad jag har att säga , sedan tittar han på mitt bröst som ser mycket bra ut ! 
Jag ber honom föklara hur strålningen kommer att gå till om jag ev. skulle ändra mig , han förklarar och jag känner mig mycket bra bemött faktiskt ! 
 
Jag förklarar att min kropp är mycket sliten och trött just nu , inte bara av cancern utan av mycket annat som har hänt i mitt liv den sista tiden , jag berättar att jag mår psykist dåligt också och går på samtal hos psykolog och bearbetar "gammalt" som även detta har gjort min kropp mycket sliten ... utmattningssyndrom och PSTD och lite annat  ....han lyssnar noga på allt jag vill säga och sedan säger han
- Ja det psykiska måendet är ju precis lika viktigt som det fysiska och vill du vänta med strålningen eller tacka nej just nu och sedan kanske träffa mig för att prata om några månader igen så är det helt okej med tanke på denna lidriga cancerform som du har ...
 
Åh Tack säger jag och tänker ..wow..jag skulle kunna hoppa upp och krama honom ( men det gör man kanske inte ) så glad vart jag ..
Han lyssnade på mig och det behövdes inget "krig" 
Tacksam går vi därifrån med löfte om en ny tid om tre månader .
Innan vi går tar jag läkaren i hand och säger - Du har gjort min dag idag , Tack för att du förstod ! 
 
Tillsammans går jag och Lasse till bilen och åker hem ...jag är mycket glad och tårar trillar på min kind ..tårar av Tacksamhet att ha fått träffa en så underbar läkare och tårar av stolthet för att jag vågar gå min egen väg <3 <3 <3 
 

Hämtar kraft vid min älskade Älv !

När livet är tungt går jag till min älskade Älv som ligger ett stenkast från vårt hus ..Det är Daläven som passerar där och den mynnar sedan ut i havet vid Rullsand som ligger en bit från där vi bor .
Älven hjälpermig att hitta lugnet ...den hjälper mig att hitta kraften och vandra vidare på min livsväg ...den hjälper mig att sortera mina tankar ...Tack du kära Älv för allt du ger mig <3 
 
Visst är det vackert ...
 
 
 
 
 

Cancerdagbok 29 dec. Strålning eller inte det är frågan ....

Julen har passerat , vi valde att ha en mycket lugn jul utan så många besök här hemma ..i vanliga fall brukar vi ha en hel del barn och barnbarn härhemma under julen men denna julen valde vi att fira i lugnet med bara närmaste familjen .
Julen är en högtid med mycket traditioner och måsten och jag måste erkänna att det var så skönt att hålla på att laga julmat och fixa och dona som jag brukar ...så denna julen vart annorlunda på många vis men det som var mest framträdande var förstås min "cancer resa" och den ev. strålningen somm skall komma , jag läser mycket och funderar på hur JAG vill ha det ,jag vet ju att läkarna rekommenderar strålning och det är ett svårt beslut att fatta , ska jag hoppa över strålning och vilka risker medför detta ...kommer cancern tillbaka om jag inte tar strålning ? kommer strålningen att dra ner mitt mående ytterligare ? vilket är egentligen bäst ?
 
En sak är alla fall säker , jag kommer att lyssna på mig själv och göra det som känns bäst för MIG och inte vad någon annan säger att jag skall göra ! 
 
Idag skulle jag egentligen varit hos onkologen för att prata om och bestämma datum för min strålning men jag har tackat nej till detta besök p.g.a att jag ännu inte känner mig säker på mitt beslut samt att min kropp just nu är mycket trött och sliten ! 
 
Förslaget för min strålning var att jag skulle strålas varje dag mån. - fre. i tre eller fem veckor , bara det sliter ju mycket på kroppen plus att strålningen också tär mycket på immunförsvaret och detta är ju redan mycket svagt .
Strålningen tar ju död på de friska cellerna också .....
 
Fick denna vackra bukett av en lika vacker kvinna <3 Tacksam 
 
Så jag funderar ett tag till , väntar på en ny tid hos onkologen och hoppas när den dagen kommer att jag ska ha mitt beslut klart ! 
 
Allt känns dock fortfarande mycket overkligt , att jag överhuvud taget har haft en cancertumör ...den är ju borta nu ...kan det inte bara få vara så ..jag blundar och låtsas att jag aldrig haft cancer och att jag inte behöver ta ställning till strålning eller inte men tyvärr kan man ju inte göra så ...
 
Var rädd om er därute man vet aldrig vad som väntar bakom hörnet ...så Lev ditt Liv så bra som du bara kan <3