Att älska sin kropp går det ? ...Jaaa med mycket övning ....

Att Älska sin kropp hur svårt kan det vara ....eller hur lätt kan det vara ...Det är Jag som väljer den lätta eller svåra vägen såklart men om man hela livet har låtit bli att älska sin kropp kan detta vara mer komplicerat än man tror , det är liksom inte bara att säga ...Men nu Cecilia är det dags att börja Älska kroppen . 
 
För mig har det tagit många år för att vända detta och jag är ännu inte klar med denna resa känns det som då kroppen häromdagen ännu en gång talade om för mig att den finns .
Ryggskottet kom tillbaka och värken i mina armar ....så jag lyssnar ännu djupare och jag förstår ....jag behöver verkligen berätta några ord om detta ...några ord till min egen kropp ....
 
 
För mig har det alltid varit självklart att kroppen gör som Jag önskar , att den följer med på alla mina strapatser och varken säger ifrån eller smärtar .
MIn kropp har fått stå ut med så mycket och det ligger en sorg i att se att jag så många år bara har tagit min kropp för givet och trott att den var en "evinghetsmaskin" men nu vet jag att Kroppen finns i allra högsta grad då den talar till mig med smärta för att jag skall lyssna , den talar också till mig med gammal sorg och gamla känslor som ej har fått finnas , gamla känslor som har satt sig fysiskt i kroppen så nu är hög till att börja Älska Dig min Kära kropp du som alltid har funnits för mig
 
 
Du som har burit mig genom livet i alla mina tuffa utmaningar
Du som aldrig har klagat
Du som bara kämpat på dag efter dag för att hålla mig uppe .
 
Min Älskade kropp jag vet att du är trött och behöver vila efter allt du varit med om genom livet .
Min Älskade kropp du som burit så många tårar inom dig , du som har burit på ilska som ej har fått komma ut .
Min Kära kropp som är så mjuk och vacker men som jag så många gånger sagt hårda ord till och talat och så ful och tjock den är .
 
Min fina vackra kropp som inte alls har varit fin när jag tittat på mig själv i spegeln , då jag bara har sett ett ansikte utan kropp då kroppen liksom inte var en del av mig utan vara bara ett bihang till mitt huvud och hur konstigt låter inte det men jag vet att ni är många som förstår precis vad jag menar . 
 
Min Älskade kropp som behövde bli allvarligt sjuk för att jag skulle lyssna , för att jag skulle förstås att den behövde bli älskad .
 
Min Älskade kropp jag ber dig om förlåtelse för alla hårda ord och för hur jag har behandlat dig genom åren , för att jag inte har lyssnat på dina behov .
Nu lyssnar jag även om jag iblnad faller tillbaka i gamla mönster ...
 
Jag lyssnar och jag låter dig få finnas i alla dina delar 
Jag låter dig få finnas som den vackra starka kropp du är , den kropp som har burit mig genom livet så fint och utan protest .
 
Min fina kropp nu är det min tur att ta hand om dig , jag låter dig gråta de tårar du behöver , jag låter ilskan få finnas utan att backa .
Jag tar hand om det som gör ont med Kärlek och empati ty jag vet att du är sliten och trött .
Jag håller om dig med ömhet och blåser på dina "sår"
 
Jag tar hand om dina behov så nu behöver du inte längre kämpa för att jag ska höra dig .
Jag Ser Dig och Jag Hör Dig .
Du får nu vila när du behöver helt utan skuld och skam och jag kommer aldrig att tycka att du är lat .
Du får röra dig i frihet , skratta , dansa , och leka de lekar som du vill leka 
Du får finnas i allt som är Du .
 
Min vackra kropp Du finns nu i allra högsta grad när jag ser mig i spegeln  . Jag ser dig och jag ser din skönhet Jag ser din kärlek och jag låter dig få finnas och skina som den vackra kropp du är .
Jag låter dig få lysa som den vackraste blomma
Jag låter dig få stå stolt med högt huvud och veta att du nu har tagit tillbaka rätten till Dig själv ....rätten till att få finnas i all din prakt .
 
 
 
 
Min kära Kropp jag Älskar Dig och Jag kommer aldrig att svika dig igen Ty Du är ju JAG . 
<3 Jag älskar Dig <3 
 
 
 
1 Anonym:

skriven

Så fint, så klokt och så viktigt 💜

Svar: Tack så mycket kära Du <3 Ja ett så viktigt ämne att prata om <3
Rosenstjerna

Kommentera här: