Friskförklarad

Åren går och livet likaså ...mycket har hänt sedan jag sist gjorde ett inlägg ! 
Denna blogg har liksom legat vilande då livet i nuet har tagit över . Vet dock att somliga hittar hit allafall och jag har känslan av att min blogg kan hjälpa någon som är mitt i sin egen eller någon annans " cancerresa" så därför gör jag detta inlägg och kanske några fler framöver ...man vet aldrig vad livet har i beredskap . 
 
 
Jag har ju länge själv känt att jag är frisk från min cancer men det känns ändå bra att få dett bekräftat från onokologen . Så i början av dec. var det dags för mitt sista återbesök . Lite pirrig var jag allt för vad dem hade att säga . Jag åkte dit tillsammans med min man då vi liksom ville avsluta denna " resa" tillsammans då han varit med mig på allt som varit under dessa fem år . 
Jag fick dock gå in ensam p.g.a covid19 och när jag satt där i väntrummet så kommer såklart alla minnen tillbaka .....minnen som nu berör mig på djupet men som inte längre är förenade med sorg och jobbigheter . 
 
 
 
 
Efter en stund ropade dem upp mig och jag fick träffa två läkarstudenter som skulle ha hand om mitt sista besök , sedan skulle jag få träffa den ordinarie läkaren . 
Killen som pratade med mig vart mycket nervös och hade en fusklapp med frågor , jag försökte överföra mitt lugn på honom så det skulle gå lättare , frågade om han var nervös ...Ja svarade han , syns det ? Ja svarade jag men ta det bara lugnt du ....
 
Han ställde en del frågor och till slut sa han ...- Jag ser att du tackat nej till både strålning och hormonbehandling , varför gjorde du det ? Jag svarade ....- Därför jag tror på kroppens självläkningsförmåga och för att jag vid tiden för min cancer redan var så utmattad och orkade inte med att lägga mer börda på kroppen . Därefter frågade jag studenten - och vad tycker du om detta ? Vad tror du om kroppens egen självläkande förmåga ? Han vart ganska ställd men svarade så gott han kunde . 
 
Därefter var det dags för att undersöka mina bröst så han sa åt mig att klä av mig och sätta mig på britsen , sen började han klämma på mina bröst och lite annat .... han var mycket taffát och hade jag inte jobbat så mycket med mig själv hade jag tyckte att detta var jättejobbigt och utlämnande . Vilket jag också sa till honom efteråt ....om konsten att bemöta en människa i en " naken" och utsatt situation . Han vart mycket generad men tackade mig sedan för de goda rådenjag gav honom . 
 
Nåväl jag vart FRISKFÖRKLARAD och detta kändes verkligen såååå bra med tanke på att jag gått min egen väg i detta och valt bort traditionell behandling . Jag fick dock ingen OK stämpel i rumpan som jag skojat om ....funderar faktist på att tatuera in OK på min skinka ...ja vi får väl se ...
 
Firar Friskheten med champange !
 
Glad och mycket Tacksam gick jag ner i sjukhusets kafe och mötte upp Lasse och vi kramades och grät en skvätt ...NU var denna "resa" avslutad :) 
Vi for sedan hemåt för att fira livet ! 
 
 
I måndags tittade vi på cancergalan tillsammans och jag vart mycket berörd av att se alla som deltg i programmmet och känslan kom som vanligt ...Det kunde varit jag ... Det kunde ha varit jag som inte överlevde ....
Men jag lever och jag är Frisk och jag tänker fortsätta med detta ....Att vandra mitt liv på mitt vis i friskhet ..TACK LIVET och TACK till dig som ville ta del av mina ord ! 
med Kärlek Cecilia